AJORNADA LA XARRADA sobre "Cuina silvestre"


A causa de l'oratge, aquesta xarrada s'ha ajornat al proper divendres 27 de gener. 


"Cuina silvestre

XERRADES A LA BIBLIOTECA, GENT que SAP per a GENT que VOL SABER
 
Anar a fer herbes, cama-roges, verdura o brossa. Diferents expressions per al mateix fet atàvic d'alimentar-nos directament amb allò que la naturalesa ens ofereix. Les dones i homes de la nostra ruralia han mantingut l'ancestral relació de la nostra espècie amb el medi. El costum de recol·lectar fulles, fruits, condiments i flors silvestres és tan vell com el mateix home i ha condicionat la cuina rural tradicional. Amb la flora espontània, els nostres avantpassats han sabut preparar tot un seguit de guisats, arrossos, coques, sopes, pastissets, adobats, etc. que, tot i ser moltes vegades menges de subsistència, han perdurat com uns dels coneixements rurals més preuats.

Per això, per la voluntat d'incidir en el binomi natura/cultura, proposem emprar la cuina per donar a conèixer part de la immensa biodiversitat vegetal de les nostres terres així com l'herència cultural i històrica que des del punt de vista de l'alimentació ens ha estat llegada.

Altra de les raons del creixent interès al voltant de les plantes silvestres és perquè són, sense dubte, fons de nous aromes, sabors, textures i colors. Tant és així que des de fa temps alguns xefs importants d'avantguarda han apostat per aquests vegetals per experimentar, diversificar i donar un toc d'originalitat i autenticitat als seus plats. Es tracta de fusionar la botànica amb la cuina, mesclar també la tradició i el menjar més exquisit.

A càrrec d'Antoni Orengo 
i Pep Solà
 
Sala d'actes de la biblioteca central.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política