Document del mes de setembre: El xalet dels Botella: alcoians a la platja de Gandia

Recentment, hem incorporat a la fototeca municipal una sèrie de negatius de l'enginyer alcoià Francesc Botella, casat amb Enriqueta Raduán.
El fet és molt significatiu perquè ve a corroborar i documentar l'abundant presència de la burgesia alcoiana a la platja de Gandia, la qual es perllonga fins els nostres dies i deixa nombroses petjades, com la del mateix nom del carrer "Alcoi" en la part més antiga de la platja.

De forma particular, era l'avinguda de la Pau la zona amb major presència d'alcoians, els quals havien construït, sobretot a les dècades de 1910 i 1920, uns xalets ben bonics i enjardinats.

Francesc Botella (Alcoi, 1875-1941) va bastir el xalet familiar cap a 1923 a l'avinguda de la Pau, en la cantonada del posterior carrer Mare Nostrum. A l'Arxiu Històric hi ha el projecte de construcció amb els seus plànols.

Botella era fotògraf aficionat i es conserven moltes imatges seues realitzades amb càmeres diferents. Tant a Alcoi com a molts llocs d'Europa per on viatjava. El nostre ajuntament ha pogut adquirir una mostra representativa de la seua activitat a la ciutat ducal, de la qual és una bella mostra aquesta fotografia on els protagonistes són els xiquets: potser els qui més gaudeixen de l'estiu, la mar, la platja i els jocs.

Podeu accedir a les fotos de Botella en aquest enllaç.

Títol: Xiquets observant el port de Gandia des del balcó del xalet familiar
Autor: BOTELLA PÉREZ, Francesc
Data: 01/06/1925
Signatura: CA-3077_008
Llocs: Port de Gandia; Pau, Avinguda de la
Observacions: Apareixen dos xiquets i dues xiquetes. Els dels extrems sembla que observen l'eixida o entrada d'un vaixell al port, mentre que els del centre miren en direcció contrària. Al fons hi ha els últims magatzems del port.


 Totes les fotos del mes  

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política