Fase 0 en l'obertura dels arxius

El passat dia 3 es va produir l'Ordre SND/388/2020, de 3 de maig, del Ministeri de Sanitat, per la qual s'estableixen les condicions per a l'obertura al públic de determinats comerços i serveis així com dels arxius públics (BOE 3-5-2020). Igualment, en conseqüència, la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana ha desenvolupat un protocol d'actuació per a la desescalada dels serveis d'arxius.

Durant aquesta fase, els arxius prestem serveis preferentment per via telemàtica, mitjançant peticions que es faran principalment per correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ) o bé al telèfon 659464863. Per atendre aquestes consultes o sol·licituds es proporcionarà la informació oportuna o es lliuraran les corresponents còpies digitals fins a un màxim de 25 unitats. Les sol·licituds s'atendran per ordre de recepció.

No obstant això, els/les ciutadans/anes podran sol·licitar la consulta presencial a través de cita prèvia de fins a deu documents o unitats d'instal·lació física. En cap cas es podrà tractar de materials especials (fotos, vídeos...)

Seran ateses de manera prioritària les peticions d'informació i les còpies de documents que hagen d'aportar-se en procediments administratius i judicials i totes aquelles que, pel seu caràcter urgent, no admeten demora en la prestació. Queden garantits els serveis que presten els arxius a les administracions públiques mitjançant el préstec administratiu de documents i expedients.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política