Joan Antoni Torres Cremades, l'incansable investigador bellreguardí

Potser ningú no voldria morir. Però ens toca a tots. També, fins i tot, a les persones volgudes, respectades, admirades i feineres com era Joan Antoni Torres.
Podríem dir, amb certa llicència, que a l'Arxiu Històric de Gandia "ens l'hem criat". Des dels primers anys 1980 l'hem tingut com un investigador constant i amable, sempre atent a les novetats historiogràfiques i documentals que es podien produir.

Va participar en la vella revista Ullal, al voltant del topònim de Bellreguard, i ha fet un munt de publicacions sobre el seu estimat (i estudiat) poble, tan a la vora de Gandia, i amb una personalitat tan pronunciada.

Torres ha fet l'arbre genealògic de bona part dels habitants de Bellreguard però no solamenet això. Ha realitzat i col·laborat en un munt de publicacions, entre les quals citarem només algunes, totes disponibles a la nostra xarxa de biblioteques. Potser allò més destacable siga la seua Història de Bellreguard, realitzada en col·laboració amb Abel Soler Molina. Sense descartar la seua participació en les xarxes socials, on tenia un èxit remarcable.

Foto: Joan Antoni Torres en la presentació del llibre "El joc de pilota a Bellreguard".- Història del poble de Bellreguard / Abel Soler, Joan-Antoni Torres; Carmela Borràs Gregori. (2006)
  Bellreguard: Ajuntament de Bellreguard, 2006.

- L'escola del poble: història de l'escola a Bellreguard / [coordinació], Miguel Escrivà Gregori, Joan A. Torres Cremades; director, Javier       Aura;  fotografies, D. Muñoz & M. Escrivà.
  Bellreguard: Ajuntament de Bellreguard; [Alcoi]: Tivoli, D.L. 2008.

- El Club Ciclista de Bellreguard: una història a colp de pedal / Joan Antoni Torres Cremades, Miquel Escrivà Gregori. (2010)
  Bellreguard: Tivoli : Ajuntament de Bellreguard, 2010.

- El joc de pilota a Bellreguard: "una història de val i quinze" / Joan Antoni Torres Cremades, Miquel Escrivà Gregori.
  [Gandia, Valencia]: Tí¬voli; [Bellreguard, Alacant]: Ajuntament de Bellreguard, 2014.

- 175 anys fent música: Bellreguard 1840-2015 / Miquel Escrivà, Joan Antoni Torres Cremades. (2015)
  Bellreguard: Ajuntament: Edicions Tivoli, 2015.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política