Dilluns, 13 Desembre 2010 00:00

LA SAFOR, UN FÈRTIL ECOSISTEMA LITERARI

Escrit per  CHRISTELLE ENGUIX
Valorar aquest article
(0 vots)
Durant uns dies Gandia ha estat un oasi on l’aigua fresca de la paraula ha fluit a dojo. Convidats a participar al II Encontre de Joves Escriptors, una cinquantena de joves han estat acollits a la ciutat dels clàssics. Més enllà, però, del programa oficial i de les taules redones, allò primordial ha estat l’intercanvi humà, la possibilitat de conéixer personalment altres escriptors, vull dir, d’aproximar-nos a eixa persona que respira darrere d’un nom i d’una obra literària. 

Perquè a diferència d’altres artistes, com ara els músics o els actors, el treball de l’escriptor s’exerceix en la més absoluta solitud. A més, el seu resultat -el text- naix com un producte autònom que arriba al receptor ja del tot separat de qui l’ha produit. A aquest fet, consubstancial al procés de creació, cal afegir-li el ressò mínim que hi tenen les produccions literàries als mitjans de comunicació. Precisament, de la invisibilitat mediàtica i social de l’escriptor en parlàvem en una de les taules redones. 

Per aquestes coses i per d’altres, la trobada d’escriptors de Gandia, a més d’un gest d’hospitalitat i saviesa que aviva encara més el mite literari de la Safor, ha estat unacte extremadament útil. Ha servit -com es dedueix del propi nom- per trobar-se i retrobar-se, per compartir inquietuds i per crear vincles personals i literaris entre els qui conreem l’escriptura. I amb el valor afegit que aquesta mena de combois acostumen a engendrar-ne d’altres; quan la terra és fèrtil només hi cal escampar les llavors perquè n’isquen els fruits.

Llegir 2783 vegades Darrera modificació el Dissabte, 26 Maig 2012 11:08
Més en aquesta categoria: Gandia, Ciutat Literària »

Deixa un comentari

logo

Sobre el bloc

Aquest bloc es crea amb la pretensió de servir, com una ferramenta més, en la consolidació del projecte literari que identifica Gandia. Es tracta d’un espai de diàleg on poder expressar-se sobre qualsevol tema relacionat amb la literatura.

Envia el teu article

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política