Novetats

El que em queda de tu
El que em queda de tu
Pepa Aguar
Edicions 62, 2021
N AGU queL'oblit sega la bellesa dels instants d'una vida. a poc a poc però de pressa la mare que era ta mare es va esvaint. Els seus instants brillants cada cop són més esparsos: ja no et fa petons plens de tendresa i d'alegria i ja no pronuncia tan sovint el teu nom. Perquè tot això era abans que el verb recordar tingués cos i tingués pes.

D'un temps ençà, la Fineta ja no és la que era. Una malaltia cruel, imposada i trista, li ennuvola la ment. Tot allò que formava part de la seva vida -la botiga de fruita al poble de Benetússer, prop de València, les trobades amb parents i veïns, les històries de l'àvia Teresa- està condemnat a desaparèixer. Només les tornades esporàdiques de la seva filla al poble, d'on fa anys que va marxar per estudiar i treballar a Barcelona, allunyant-se de la seva gent, li retornen alguna espurna de memòria i lucidesa.

El que em queda de tu parla de dones, d'àvies, de mares i de filles, i de les paraules que van quedar per dir. Assistim impotents a la litúrgia d'una malaltia que inevitablement arrossega a l'oblit. Però en el procés de la pèrdua, assistim també a la litúrgia del record, una litúrgia mil·lenària que té noms, que té cos, que té pes i té llum i que ens acaba oferint un retrat de tres dones d'una generació de la mateixa família.

Una novel·la punyent, que ha merescut el Premi Joanot Martorell de Narrativa.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política