PRÉSTECS I DEVOLUCIONS

Els documents poden ser consultats a les sales o bé utilitzant el servei de préstecs i devolucions.

PRÉSTECS

Nombre de documents i terminis del préstec

El nombre total de documents que es poden tindre en préstec és de 12 en el conjunt de tota la Xarxa de Lectura Pública Valenciana. 

El préstec possible varia en funció del material de què es tracte: 

  • - Llibres: màxim 12, durant 30 dies

  • - Revistes: màxim 12, durant 30 dies

  • - Discos compactes: màxim 12, durant 30 dies (sols dos novetats)

  • - DVD o vídeos: màxim 12, durant 30 dies (sols dos novetats)

  • - Arxius d'ordinador: màxim 7, durant 15 dies

 

No es prestaran les obres de la tercera planta, senyalitzades com a obres de referència.

 

Com efectuar el préstec

Els documents són de lliure accés: només heu d'agafar-los i passar pel mostrador de préstecs i devolucions. Recordeu que la Biblioteca disposa d'un dispositiu electrònic antirobatori.

El préstec finalitza 15 minuts abans del tancament de la biblioteca.


Autopréstec

Per agilitzar el servei de préstecs i evitar les cues, la Biblioteca Central disposa d’un servei d’autopréstec, que permet l'usuari fer-se ell mateix els préstecs sense haver de passar pel mostrador.

Aquest servei no és vàlid per a les devolucions

Préstec Interbibliotecari

Les Biblioteques ofereixen l'opcció de fer ús del préstec interbibliotecari, sempre que la persona interessada es faça càrrec de les despeses que ocasione l'enviament del document des de la biblioteca a la qual es fa la petició.

Per fer efectiva la petició del préstec serà necessari emplenar un formulari de petició i abonar les despeses d’enviament per endavant.

En qualsevol cas, la petició d’un préstec interbibliotecari a una altra biblioteca dependrà de la seua normativa interna de préstec interbibliotecari. Queden exclosos del préstec interbibliotecari, com a norma general, les novetats i els audiovisuals.

Les tarifes s’adiuen al preu que marca Correus per a aquest tipus d’enviaments i s’hauran de revisar segons les pujades que eixe organisme vaja aplicant. El preu mitjà estipulat és de 8 € per cada petició/enviament.


DEVOLUCIONS

Els documents s’han de retornar a la biblioteca durant el termini marcat per a cada tipus de material.

Per a efectuar la devolució, cal entregar el document a la mateixa biblioteca on es va realitzar el préstec. També s’hi pot utilitzar la bústia de devolucions que hi ha ubicada davant la porta d'entrada de les biblioteques, disponible les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. En aquest cas, recordeu que les devolucions no s’actualitzen en el programa informàtic de manera immediata. Per això, si voleu emportar-vos més documents, és convenient que feu les devolucions al mostrador.

Sancions per demora

S'aplicarà un dia de sanció (bloqueig del carnet) per cada document i dia de retard, que serà d'aplicació a totes les biblioteques de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana.En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política