Informació
  • Lack of access rights - File '/media/k2/items/cache/e3469a2897f15353d6661ba4336fbd93_S.jpg'

J.F. Mira presenta la seua traducció de l'Odissea d'Homer

2a sessió del cicle literari "Grans obres grans traduccions". 21 de juny, Jardí de la Casa de la Marquesa.
Cicle traduccions, Odissea JF Mira

2a sessió del cicle literari "Grans obres, grans traduccions"  L'IMAB presenta la versió de l'Odissea, d'Homer, traduïda per  Joan Francesc  Mira, escriptor, traductor i periodista que, després de traduir la 'Divina comèdia' i els 'Evangelis', s'ha llançat a la difícil empresa de traduir l''Odissea' d'Homer (Proa, 2011) en vers. Aquesta obra és considerada la mare de les novel·les d'aventures, una obra mestra de tots els temps, perfectament travada, plena de bellesa i amena en extrem.

Cicle literari Grans obres, grans traduccions
Tertúlia-café amb l'escriptor i traductor, Joan F. Mira
21 de juny, 1 9h
Jardí de la Casa de la Marquesa (
Germanies, 13 · Gandia)

Organitza IMAB - O.A. Ajuntament de Gandia.
     Tel. 96 295 9585
     c.e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Col·labora "La Arcadia"

Joan F. Mira (València, 1939) és autor d'una obra narrativa i assagística de gran importància, antropòleg i professor de grec i cultura clàssica. Ha excel·lit en la traducció de la Divina Comèdia, de Dante Alighieri, i dels Evangelis. La seva versió en hexàmetres de l'Odissea trasllada d'una manera clara i fidel tota la grandesa, l'emoció i la vivacitat narrativa de l'original grec.

ODISSEA 12.000 versos repartits en 24 cants, que narren les aventures d'Ulisses durant l'accidentat i llarguíssim retorn des de Troia fins a Ítaca, l'illa on viuen la dona i el fill, esperant-lo, a més d'un bon nombre d'aspirants a rellevar-lo en el tron i en el llit nupcial. Podem gaudir d'episodis tan cèlebres com la seducció de les sirenes, la lluita amb el gegant Polifem, la visita al món dels morts, la venjança dels pretendents o el retrobament amb Penèlope...   

 

 

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política