"3 de March": l'Homenatge al poeta

Ausias March [1400-1459], és el poeta més rellevant de la literatura catalano-valenciana medieval. L'autor va passar la seua primera joventut molt vinculat a la vila ducal de Gandia, en la cort de la qual va prestar els seus serveis. Després de la mort del seu pare, Pere March, el 1413, Ausias esdevingué el cap de la branca valenciana de la família, un clar exponent de la petita noblesa local. Va rebre una formació cavalleresca, però també una altra de llibresca, como es dedueix de la seua fecunda dedicació literària posterior.

L'Ajuntament de Gandia, des de l'IMAB i el departament de Cultura, donant suport a una iniciativa presentada per Saforíssims SL l'any 2020, declararà el 3 de març com el dia d'Homenatge anual al poeta, en commemoració de la seua mort el 1459, que es coneixerà d'ara endavant com el "3 de March".

Gandia instal·larà aquest dimecres, 3 de març, una placa commemorativa sobre la façana de l'edifici del carrer Major on se sospita que es trobava la casa-palau de la família March. A més a més, hi ha previstes d'altres activitats al voltant de la vida i obra del poeta, que enguany s'han hagut de programar per als dies 26 i 27 d'aquest mateix mes de març, donat que continuen vigents algunes restriccions sobre l'assistència a actes presencials i sobre les quals informarem en aquesta mateixa web i a les xarxes socials.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política