"3 de March": l'Homenatge al poeta

L'Ajuntament de Gandia, des de l'IMAB i el departament de Cultura, donant suport a una iniciativa presentada per Saforíssims Societat Literària l'any 2020, ha declarat el 3 de març com el dia d'Homenatge anual al poeta, en commemoració de la seua mort el 1459, apostant per la marca "3 de March".

Hui dimecres, 3 de març, Gandia acaba d'instal·lar una placa commemorativa sobre la façana de l'edifici del carrer Major on se sospita que es trobava la casa-palau de la família March. 

A més a més, hi ha previstes d'altres activitats al voltant de la vida i obra del poeta, que enguany s'han hagut de programar per a més endavant.

WhatsApp Image 2021-03-03 at 11.16.02

WhatsApp Image 2021-03-03 at 11.45.05


Ausias March [1400-1459], és el poeta més rellevant de la literatura catalano-valenciana medieval. L'autor va passar la seua primera joventut molt vinculat a la vila ducal de Gandia, en la cort de la qual va prestar els seus serveis. Després de la mort del seu pare, Pere March, el 1413, Ausias esdevingué el cap de la branca valenciana de la família, un clar exponent de la petita noblesa local. Va rebre una formació cavalleresca, però també una altra de llibresca, como es dedueix de la seua fecunda dedicació literària posterior.


En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política