Videoteca

 

1.- COL·LECIÓ DE MATERIALS AUDIOVISUALS I FONS DE GANDIA TV

L'Arxiu Històric de la Ciutat de Gandia conserva, per un costat, una col·lecció de materials audiovisuals municipals i, de l'altra, una part important de l'Arxiu de Gandia Televisió, el qual integra, al seu torn, l'antic arxiu de TeleSafor, entitat privada predecessora de GTV.

La col·lecció municipal està composada per un total de 292 documents en 223 cintes, entre les quals hi ha super 8 mm, 16 mm i videocassetes en VHS. Tots aquests fons es troben en procés de digitalització. L'àmbit cronològic va des de 1920 a 2002.

Pel que fa el contingut, predominen els actes organitzats per l'Ajuntament; sobretot els de caràcter cultural, com ara els premis literaris, la Univesitat d'Estiu o els concerts, però també els esportius o turístics. La col·lecció va començar a formar-se el 1985 per arxivar encàrrecs municipals, produccions pròpies, donacions, compres i material d'altres procedències.

En segon lloc hi ha els arxius de TeleSafor i Gandia TV, els quals van ser integrats progressivament fins la desaparició de la segona com a Empresa Pública.    
       Audiov rulos 1
 

2.- UN TAST DE LA VIDEOTECA MUNICIPAL

A continuació us oferim una selecció de vídeos seleccionats del nostre fons audiovisual. Es troben agrupats en dues carpetes o àlbums: el primer es titula Gandia Monumental i conté diversos reportatges sobre edificis emblemàtics de Gandia i la Safor, com ara els castells, l'Ajuntament o el convent de sant Jeroni de Cotalba. A la segona hi ha reportatges sobre personatges representatius i signficatius de la nostra història més llunyana i recent. Alguns són més coneguts i d'altres no tant. D'això es tracta: de rescatar-los per a la memòria.       

.
     ..... 

     

 monumental 1

     
  Persones i personatges-album vimeo  

 GANDIA MONUMENTAL 





         
 



En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política