Document del mes (Estiu): 50 anys del Club Nàutic

El 7 de desembre de 1965, es registrava, a l'Ajuntament, la sol·licitud de construcció d'un edifici destinat a club social, la qual era presentada per Augusto Roman Mazparrota, el primer president del Club Náutico de Gandía. El projecte seria signat per l'arquitecte Pablo Soler Lluch i l'aparellador Juan Beltrán Miralles.
En ell s'explicitava la conveniència de comptar amb unes instal·lacions d'aquesta mena, que donaren servei tant a les necessitats esportives i socials dels membres del Club com a la platja i el públic en general. Els plànols són de gener de 1966 i, com veiem a la foto, poc més d'un any després, la construcció estava pràcticament enllestida.

La inauguració oficial tindria lloc l'1 d'agost de 1967, ara fa mig segle, i d'ella es donava complida crònica a la premsa de l'època, el setmanari
Ciudad, servat i accessible al nostre Arxiu Històric. S'hi aplegaven un munt d'autoritats, entre d'altres l'aleshores director general de turisme, Juan de Arespacochaga. Unes setmanes després, s'utilitzaven els nous locals per a l'elecció de 'Miss Turismo de Gandía 1967'.
 
Convé saber que el punt on es troba és, realment, estratègic: al mateix inici de la platja nord, des del port, sobre el qual s'havien instal·lat antics balnearis i on s'havien projectat, anteriorment, un hotel municipal i el primitiu hotel Bayrén. Als inicis de 1965, s'havia projectat, també, una 'Feria del Mar' i un 'Certamen Náutico'.

Del 1972 data el projecte de construcció de la dàrsena per a embarcacions menors del port de Gandia, la qual ocuparia el primer tram d'arena de la platja nord, amb una extensió de 25.092 m i cabuda per a unes 300 embarcacions. Per aquells anys, també es pretenia habilitar el Club com a hotel i, el 1973, se'n presentava un avantprojecte.

Com és lògic, el nostre arxiu disposa de nombrosos expedients i documents sobre el Club Nàutic, alguns d'ells relatius a convenis i diferents formes de col·laboració entre el Club i el mateix Ajuntament. D'altra banda, també hi ha una valuosa cessió de fotografies i documents de Maria Roman. Amb tot, és el mateix arxiu del Club el que haurà de donar testimoni directe de la vida del Club.

Descripció: Vista aèria de la platja, amb el Club Nàutic en primer terme
Fons: Fototeca
Datació: 10 de maig de 1967
Mides: 300 x 380 mm
Signatura: CA-195

 Totes les fotos del mes   

 

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política