Document del mes de desembre: 50 anys del primer partit al Guillermo Olagüe

Des de 1947, el futbol gandià va tenir l'estadi del Mondúber com a santuari, a la vora de la carretera de Barx. Tanmateix, un seguit de problemes legals van precipitar un canvi de localització en la dècada de 1960.

Després de la Presidència de José Andrés Morant Llinares, va ser el metge odontòleg Guillermo Olagüe qui es va encarregar tant de la resolució dels problemes al voltant de l'usdefruit del Mondúber com de trobar una nova localització per a la seu del Gandia Club de Futbol.
L'Arxiu Històric de Gandia té alguns documents referents a la gestió municipal al camp dels esports, així com fotografies i imatges; o memòries del club. Tanmateix, és al mateix club on cal buscar-ne els documents.

La plana que reproduïm parla del partit que s'ha de jugar el 31 de desembre de 1967 al nou complex poliesportiu del Club de Futbol, entre el Gandia i el Acero. Es tractava d'una inauguració oficiosa del complex que, a poc a poc, esdevindria l'actual poliesportiu municipal.

L'autor de l'article, Andrés Merí, també dedica un espai considerable a recapitular la història del club, particularment dels seus primers camps (al costat de la plaça de bous, a 'El Paraíso' i a les Ambròsies), així com del mateix Mondúber. Aquests són uns antecedents que vam tractar en el document del mes de març.

Descripció: Darrera plana del setmanari Ciudad, en la qual s'anuncia el primer partit al nou estadi del poliesportiu de Gandia.
Fons: Hemeroteca
Publicació: Ciudad: semanario de información, artes y letras, núm. 230, any V, p. 12
Datació: dissabte, 30 de desembre de 1967
Signatura: BB-437

 Totes les fotos del mes  

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política