Document del mes d'abril: Joan Baptista Basset dóna instruccions per a l'elecció del govern municipal (1706)

Amb motiu de la commemoració del 25 d'abril de 1707, l'Arxiu Històric de Gandia ha fet accessible el vídeo JOAN BAPTISTA BASSET, GENERAL DE L'EXÈRCIT MAULET, procedent dels fons de Gandia TV.

Així mateix, us presentem aquest valuós document amb les ordres de Basset, des de Xàtiva, sobre com havia de ser elegit el nou govern municipal a Gandia, tot llevant de la llista d'insaculats els considerats botiflers. Presentem la reproducció de la carta i la seua transcripció.

En vista de su carta de Vuestras Mercedes de 17 respondo lo que hasta gora por las precisas ocupaciones de acudir a la defensa de esta ciudad y castillo no he podido executar. Que Vuestras Mercedes elijan los que fueren servidos, pero con la intelligencia que sean hombres temerosos de Dios, y celosos del bien común y que no tengan un pelo de botifleros, porque si sale alguno que lo sea experimentaran Vuestras Mercedes una gran pesadumbre, y assí buenos austríacos ay Vuestras Mercedes hagan de suerte que sorteen solos estos, que es lo que comviene al servicio de Su Magestad la Divina guarde a Vuestras Mercedes muchos años. Xàtiva y Mayo 26 de 1706.

Besa las manos de Vuestras Mercedes su más afecto y apasionado
Don Juan Bauptista Baset y Ramos
[firma]

Señores Justicia y Jurados de la Ciudad de Gandia.

Per a més informació, podeu consultar i descarregar, també, en la nostra web, en 'Textos d'interés: exposicions: programes de mà', el pdf LA GUERRA DE SUCCESSIÓ A GANDIA



Descripció: Carta del general Joan Baptista Basset al Justícia i Jurats de Gandia, per a l’elecció de nous càrrecs del Consell Municipal
Datació: Xàtiva, 26 de maig de 1706
Fons Històric Municipal: sèrie: cartes i ordres
Unitat documental simple: carta
Mides: 20,5 x 29,5
Signatura: AB-183

 Totes les fotos del mes  

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política