Document del mes de març: Els cronistes valencians a la Reial Acadèmia de la Història

Aquest mes, hem volgut destacar una de les joies recentment adquirida per a la Biblioteca Històrica de l’Arxiu, la qual es troba integrada en la Xarxa Municipal de Biblioteques.

El llibre, publicat en 1920, recull la dissertació que el reconegut historiador Vicente Castañeda Alcover (1884-1958) va realitzar amb ocasió de la seua recepció en la Real Academia de la Historia. Aquest historiador i arxiver va ser membre d’aquesta acadèmia entre 1920 i 1958 i és autor de moltes obres sobre història valenciana, algunes de les quals es troben en aquesta mateixa biblioteca.
A banda del seu valor històric intrínsec, el document ens resulta especialment interessant, perquè està dedicat als “cronistes” d’origen valencià: Antonio Béuter, Martín de Viciana, Gaspar Escolano, Francisco Diago, Vicente Boix i Teodor Llorente; val a dir, a la nostra primitiva historiografia. A més a més, l’autor incorpora la seua bibliografia personal, amb un miler de referències anteriors a 1920, sobre l’estudi del Regne de València.

En conjunt, una obra de valor bibliòfil i de gran interés per a l’estudi de la nostra història, la qual se suma a les novetats locals i llibres de recent publicació que van incorporant-se a aquesta biblioteca.

Los cronistas valencianos. Discursos leídos ante la Real Academia de la Historia en la recepción pública de D. Vicente Castañeda y Alcover, el día 28 de marzo de 1920. Madrid: Tipografía de la “Revista de Archivos, Bibliotecas y Museos”, 1920.
Autor: Vicente Castañeda y Alcover
Característiques físiques: 266 pàg., 26 cm. Enquadernació en rústica


 Totes les fotos del mes  



BC82460002 red

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política