Document del mes de gener: 60 anys de la nevada de l'11 de gener de 1960

L'11 de gener de 1960 va tenir lloc, segons diverses fonts, la nevada més important del segle XX (i el que portem del XXI). Va nevar en mitja Espanya i en tot el territori valencià.
Certament, va caure neu a Gandia l'1 de febrer de 1983 i en els pobles del voltant pels anys 2001, 2003 ó 2006. De 1938, en plena guerra, es recorda també una nevada monumental. Però en els darrers 60 anys no n'hi ha hagut una altra com aquella en què la neu va arribar fins a l'arena de la platja.

No són molt abundants els testimonis d'aquesta nevada i per això hem volgut completar aquesta notícia amb les imatges filmades en super 8 mm i cedides per la familia Garcia-Trilles, les quals es troben accesibles a la web de l'Arxiu Històric de Gandia a la plataforma Vimeo. El fons documental de la Cambra Sindical Agrària, conservat al nostre Arxiu Històric, dóna testimoni dels danys nombrosos que van patir els arbres de cultiu.
 
La foto triada és de l'estudi de Pedro Laporta, que pertany a la quarta generació d'una saga molt fructífera de fotògrafs, provinent de la ciutat d'Alcoi i instal·lada a Gandia, a les darreries del segle XIX. Es conserva al fons documental de la familia Sáenz de Juano, integrat a l'AHG.

Títol: Passeig de les Germanies a la nevada de 1960
Data: gener de 1960
Autor: Pedro Laporta
Col·lecció: Família Sáenz de Juano
Signatura: DE-0020/20-01

Totes les fotos del mes  


En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política