Document del mes de febrer: El pare Faus i l'hemeroteca de l'ermita de Santa Anna

Com és sabut, des de 1807 i per cessió municipal, la comunitat dels pares escolapis ve ocupant-se de l'ermita de Santa Anna, potser la millor conservada i cuidada de la nostra ciutat.
Recentment, l'Escola Pia de Gandia i l'Ajuntament de Gandia han signat un contracte de comodat, el qual farà possible que les publicacions periòdiques servades a l'ermita de Santa Anna s'integren en l'hemeroteca municipal de l'Arxiu Històric, després de fer el seu inventari i descripció, amb la qual cosa es podrà eixamplar notablement el servei que es presta al públic i, al capdavall, se sumaran esforços per constituir i posar a l'abast de tots la col·lecció hemerogràfica més completa existent sobre les publicacions impreses comarcals des dels seus inicis (1881) fins a l'actualitat.
 
Al llarg de les darreres dècades, el pare Vicent Faus Beltran (Benicolet, 1937-València, 2010), fill adoptiu de la ciutat, així com altres membres de la comunitat, han esmerçat un gran esforç, per tal de constituir-hi un dels fons més complet de la nostra comarca, en matèria de publicacions periòdiques.

En aquesta enorme col·lecció, trobarem publicacions satíriques, literàries i culturals, religioses o informatives; llibres de festes de la major part de pobles de la Safor-Valldigna i de la Vall d'Albaida, així com de ciutats veïnes, com Alcoi, Cocentaina o Dénia; publicacions pròpies de l'Escola Pia i de la Paraula Cristiana; llibrets de falla, de fira i festes o de les confraries de Setmana Santa.

Així mateix, podem trobar altres materials, com són els dossiers de documents i impresos diversos, una col·lecció de cartells, o la documentació de gestió de l'Associació Cultural de la Safor. Tot aquest procés requerirà temps i feina per tal d'arribar a la seua culminació.

Títol: El pare escolapi Vicent Faus retratat a l'arxiu de l'ermita de Santa Anna.
Data: 1995
Col·lecció: Levante-EMV
Signatura: CA_2495_0152

Totes les fotos del mes  


En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política