Document del mes de març: Un cas de violència de gènere en 1935

Si bé les estadístiques sobre violència de gènere solen ser recents, és ben conegut que es tracta d'un problema molt antic i que, en diverses ocasions, ha estat retratat en la premsa.
A la Beniopa de 1844, va ser capturat Vicent Garcia Cabanilles, altrament conegut com a matadones, tot un assassí i violador en sèrie, les malifetes del qual són narrades per Antoni Reig en el seu llibre Històries de crims i criminals de la Marina Alta.
 
L'any 1935, la ciutat de Gandia, considerada per molts com a pacífica, es va trobar commocionada per la mort de la jove Amparo Miret, la qual eixia de l'Església del Beat i, en doblar la cantonada, va ser tirotejada per un negociant de Rafelcofer que la pretenia i va "resoldre" així la seua frustració.

Us recordem que el gros de les publicacions saforenques entre 1881 i 1947 es pot consultar en xarxa a la Biblioteca Virtual de Premsa Històrica del Ministeri de Cultura.

Títol: Asesinato de Amparito Miret
Descripció: Crònica de premsa que descriu les circumstàncies de l'assassinat, la víctima, l'assassí Salvador Rocher i la ferida Amparo Parres.
Publicació: Revista de Gandía: órgano de la Derecha Regional Valenciana de esta ciudad y su distrito núm. 1804, p. 6.
L'original forma part d'un dossier sobre l'assassinat de la jove Amparo Miret, junt amb una esquela i un article publicat en Las Provincias.
Donant: Empar Martínez Sanmateu
Mesures original: 49 x 34,5 cm
Datació: 16 de febrer de 1935
Signatura: DK-28/1

Totes les fotos del mes  
 


En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política