Document del mes de juny: Inauguració de la seu del Club Nàutic (1 d'agost de 1967)

L'activitat nàutica i esportiva al voltant del port de Gandia té una llarga tradició. Ens hauríem de remuntar al Club de Natació i Esports de la Gandia dels anys 1930, o potser abans. En qualsevol cas, va ser el 1957 quan es va constituir l'actual Club Nàutic, que, finalment, inauguraria la seua seu social l'estiu de 1967.
El lloc on és el Club Nàutic és sens dubte neuràlgic a la platja. Allí es van instal·lar balnearis en els inicis del segle XX i es van projectar hotels. Entre ells el mateix Bayren que, finalment, va optar per la ubicació actual. Cap a 1972-1974 encara es va projectar una activitat d'allotjament que al capdavall no es va concretar. El que sí es va fer en aquells anys va ser projectar i construir la dàrsena on amarren les embarcacions dels socis.
 
Afortunadament, l'any 2010 l'Arxiu Històric de Gandia va rebre una cessió d'imatges de la família Roman-Escrivà, la qual contenia moltes fotografies del principal promotor d'aquesta iniciativa, José Augusto Roman de Mazparrota Bru, soci número 1 i president durant la seua primera etapa.

Recentment, moltes d'aquestes imatges han estat incorporades a la fototeca digital, on es poden contemplar les obres i el mateix acte d'inauguració, en el qual hi eren presents l'abat de Gandia, Carlos Pérez Monzó, Bernardo Lasala, president del Club Nàutic de València, Juan de Arespacochaga, aleshores director general de Turisme, així com, per suposat, l'alcalde Juan Lorente o el regidor Joan Beltran Miralles.

Títol: Vista del Club Nàutic, platja i port de Gandia
Tipologia documental: Fotografia. Positiu paper. Tarja postal
Mesures originals: 104 x 150 mm
Datació aproximada: 1968
Edició: Pergamino
Lloc: Barcelona
Signatura: CA-2852_0003

Totes les fotos del mes  

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política