Document del mes de novembre: porta del Palau Ducal a les darreries del segle XIX

Recentment l'Ajuntament de Gandia ha adquirit un àlbum monogràfic del Palau Ducal amb fotografies molt antigues de la ciutat i especialment del palau després de ser restaurat pels jesuïtes sota la direcció de l'arquitecte Joaquim Arnau. Actualment, després de la digitalització de les imatges, l'àlbum es troba en procés de restauració.
A més de la porta del palau, aquest àlbum ens permetrà conéixer algunes perspectives interessants de la ciutat, particularment de la façana del riu i de l'hort del palau, així com del pati d'armes, d'alguns interiors i de detalls artístics.
 
L'Arxiu Històric també guarda còpia del procés de compra de l'antic Palau Ducal per la Companyia de Jesús, tan ben descrit per Manuel Revuelta González en la reedició que l'any 2004 es va realitzar de la guia elaborada pels pares Solà i Cervós cent anys abans, l'any 1904. El mateix historiador Revuelta va prologar, així mateix, el llibre publicat pel pare Enrique Lull Martí sobre 'Jesuítas y Pedagogía'.


Títol: Porta principal del Palau Ducal
Fons: Fototeca
Datació: 1890 (aproximadament)
Signatura: CA-1815-0007
Original: positiu paper.
                Alçada: 168 mm
                Amplària: 120 mm
Emulsió: Albúmina
Observacions: A l'entrada, un grup de joves i un jesuïta. Títol formal: "Puerta principal". Aquesta imatge forma part de l'àlbum "Palacio de S. Francisco de Borja en Gandia", de 270 x 220 mm, enquadernat en pell i or, amb 42 albúmines originals, de les quals aquesta és la número 7.

Totes les fotos del mes  

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política