Document del mes de desembre: Ernest Lluch (1985)

Ernest Lluch és conegut, sobretot, com a exministre i víctima d'ETA. Tanmateix, Ernest és, també, d'aquelles persones que van exercir la docència a la Universitat de València i van poblar de llibres i articles les nostres biblioteques.
De 1976 data un llibre que va ser molt motivador d'ulteriors investigacions sobre la burgesia valenciana: La via valenciana. Allí començava a descriure una activa burgesia valenciana de la qual Joan Fuster havia parlat ben poc en el seu Nosaltres els Valencians.

Com a expert en la Il·lustració que era, aqueix mateix any havia prologat els Escritos económicos de Gregori Mayans, publicats per l'Ajuntament d'Oliva.

Uns anys abans, el 1970, havia coordinat també dos gruixuts volums col·lectius sobre L'estructura econòmica del País Valencià. Una obra certament notable i avantguardista en la que es contenia, entre moltes altres coses, la proposta de comarcalització de Joan Soler, avui ben vigent.

Tots aquests volums i d'altres es troben assequibles en la biblioteca històrica. A més a més, l'Arxiu Històric serva imatges sobre el minut de silenci que es va guardar a les portes de l'Ajuntament quan va tenir lloc l'atemptat contra la seua vida, així com del congrés-homenatge que se li va dedicar l'abril de 2007.

Títol: Ernest Lluch visitant l'Hospital de Gandia
Fons: Fototeca
Datació: 9 de març de 1985
Autor: Yeste
Signatura: CA-0060_006
Descripció: Inauguració de l'Hospital Francesc de Borja
Persones: MORAGUES BERTÓ, Salvador (1920-2003); PERIS VIDAL, Enric; LLUCH MARTÍN, Ernest (1937-2000); CARO, Federico
Original: Paper. Alçària: 150 mm. Amplària: 200 mm.

Totes les fotos del mes  


En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política