Ara fa... 70 anys de l'eixida del setmanari "Gandia: voz del distrito"

Si bé des de 1881 i, especialment, durant la II República, els setmanaris d’informació (fins i tot, un diari) abundaren a Gandia i la comarca, després de la guerra civil va costar tornar a alçar el vol per poder editar un setmanari d’informació general.
Per això, l’eixida, en novembre de 1951, de La Voz, que va durar cinc anys, era un esdeveniment certament remarcable. En el projecte s’havien implicat persones de procedències molt diverses, de més i no tant addictes al règim: Ligori Ferrer, Ligoriet, Joaquim Gorrita, Boles, Vicent Palmer, Joan Miralles, Josep Rausell, Joan Beltran, Josep Camarena i un llarg etcètera de membres de la intel·liguèntsia gandiana.
 
Tenia un caràcter oficial, subvencionada com estava per la Jefatura Provincial del Movimiento, i es trobava lligada al partit i a les institucions del règim; però comptava amb seccions i col·laboradors bastant diversos.

Donats els terminis legals per a la seua difusió en xarxa, aquest setmanari encara no és accessible en la web de premsa històrica (https://prensahistorica.mcu.es/), però ho podrà ser d’ací a uns anys. Ara mateix, es pot consultar en sala a l’Arxiu Històric.

Tenia la seua redacció al passeig de les Germanies i imprimia 1000 exemplars de cada número en la impremta Ferrer i, més endavant, als tallers del periòdic Jornada.

Títol del document: Primera capçalera de Gandia, voz del distrito
Descripció: premsa del “Movimiento"
Datació: 3 de novembre de 1951
Director: Augusto Roman
Signatura de l’original en Hemeroteca: BB-1232
Col·lecció accessible digitalment en l’OPAC de la sala de lectura de l’Arxiu Històric

Totes les fotos del mes  

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política