Ara fa... 15 anys sense Joan Pellicer

Ara fa 15 anys ens deixava un dels homenots de la comarca: el metge i etnobotànic Joan Pellicer i Bataller. Nascut a Bellreguard, d'on és fill predilecte des de 2016, va dedicar la seua vida a recollir, documentar i dignificar el saber popular dels valencians al voltant de l'ús tradicional de les plantes.
Va ser un gran divulgador, un «jornaler de la cultura» situat al marge del món acadèmic que va bastir una obra etnobotànica monumental centrada sobretot en el territori diànic (Comarques Centrals valencianes). D'entre les seues publicacions, farcides de viatges, entrevistes, poesia i referències als clàssics de la cultura, destaquen el primerenc Herbari breu de la Safor, publicat per la Universitat Popular de Gandia el 1991, Bellreguard, verd esguard (1994), Meravelles de Diània: camins, paratges i paisatges dels comarques centrals valencianes (1995), Flora pintoresca del País Valencià (1999) o Costumari Botànic (2000-2004), amb la qual va guanyar el Premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular.

El 17 de març de 2006, amb motiu de l'incendi que va cremar 1900 hectàrees al massís del Mondúber, enregistrava una de les últimes entrevistes que va concedir a la TV pública de Gandia. Va ser al programa "El club del diàleg", presentat per Gemma Fullana, que podeu visualitzar al canal de vimeo de l'Arxiu Històric.

Al mateix canal podeu vore el reportatge de Júlia Planelles «Joan Pellicer: Etnobotànic», elaborat com a homenatge poc després de la seua mort i emès al programa «Des del record», de la mateixa televisió

Audiovisual: Entrevista a Joan Pellicer
Fons: Gandia TV
Programa: El club del diàleg
Data: 17/03/2006
Signatura: AHG, CDY-7132

Totes les fotos del mes  


En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política