Ara fa... 35 anys de l'ensorrament del cine Olimpia d'Oliva

De tant en tant, les construccions que formen els nostres pobles i ciutats, a les quals accedim confiadament i de vegades també de manera assídua, ens donen algun sobresalt. Només enguany, en febrer es desprenia una petita part de la teulada de l'antic hotel Rexy, fet que obligava a acordonar una part del carrer Major. A l'abril, l'esfondrament de part del sostre d'un conegut supermercat del carrer Lector Romero ens posava a tots l'ai al cor.
El 28 de desembre de 1987, prop de les huit de la nit, el cine Olímpia d'Oliva es va ensorrar per la part del bar i de les butaques de l'entrada. Només feia una hora que els treballadors de l'obra del solar contigu havien abandonat la zona i no hi va haver més que danys materials. Però es podria haver produït una gran tragèdia, ja que 24 hores abans la sala es trobava plena a vessar de públic que assistia a la projecció de «El Lute», la celebrada pel·lícula de Vicente Aranda.
 
Sembla, o això interpretà la premsa del moment, que l'antiguitat de l'edifici sumada a les obres del pati veí van ser determinants per provocar l'esllavissada. Això mateix havia passat un temps abans amb el cine Lírico, també situat en una casa antiga del carrer Major, durant la construcció de l'edifici del passatge. La fotografia, feta l'endemà, mostra l'estat calamitós en què va quedar el local.

Títol: Ensorrament del Cine Olympia (Olímpia) d’Oliva
Data: 29 de desembre de 1987
Autor: Francesc Piera
Notes: Aquesta fotografia es va publicar a Levante-EMV, edició la Safor, el 30 de desembre del mateix any.
Signatura: AHG, CA 2559/56

Accessible a: cercol.org

Totes les fotos del mes  


En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política