Ara fa... 30 anys de la mort de Vicent Andrés Estellés

El 27 de març de 1993 va faltar a València Vicent Andrés Estellés, considerat el principal renovador de la poesia valenciana contemporània. Estellés tingué una relació estreta amb Gandia. A més de ser la ciutat protagonista d’alguns dels seus versos més cèlebres, la seua companya Isabel, que marcà profundament la seua obra literària, n’era veïna.
Va guanyar en 1966 el Premi Ausiàs March de poesia amb L’inventari clement i, durant les dècades posteriors, hi va participar sovint com a jurat. L’any 2009, Maria Josep Escrivà i Josep Lluís Roig descobriren, mentre preparaven una antologia dels guardonats, que l’obra que es va publicar en aquell moment no era l’original que el poeta havia presentat al premi, o ho era només parcialment. L’original inèdit, conservat als expedients de secretaria de l’Arxiu Històric relatius al concurs, va ser editat en 2012, amb el títol de L'inventari clement de Gandia.

A l’any següent, amb motiu del 20é aniversari de la mort del poeta i en el context de l’‘Any Estellés’ declarat per diferents institucions públiques i privades, l’IMAB va organitzar la setmana ‘Estellés a la Gandia dels clàssics’ que incloïa lectura de versos, exposicions, conferències i visites guiades pels espais de la ciutat que inspiraren el poeta.

Títol: Acte de lliurament dels premis literaris de Gandia.
Data: Octubre de 1985.
Autor: Pascual Navarro.
Notes: Apareixen, en la taula: Pepa Frau, Sílvia Cerdà, Vicent Andrés Estellés, Emili Soler Pascual i, en el micròfon, Toni Mestre.
Signatura: AHG, CA 3007/27.

Accessible a: cercol.org


Totes les fotos del mes  


En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política