Ara fa... 35 anys de la inauguració de la biblioteca de Beniopa

A primeries dels anys huitanta del passat segle, els ajuntaments democràtics van començar a assumir que la cultura era un servei bàsic que havien d’oferir als ciutadans. A Gandia, amb el naixement del Departament de Cultura el 1984, es crearen els principals organismes que sustentaran la vida cultural de la ciutat fins al moment actual i començaren a dotar-se de personal i infraestructures.
En aquest context, el 26 de maig de 1988, coincidint amb la finalització de les activitats de la 5a Campanya de Cultura a l’Escola, va entrar en funcionament la Biblioteca de Beniopa. Quatre anys abans s’havia inaugurat la Biblioteca Infantil i, el mateix 1988, la Central i la del Grau.

En l’acte oficial, precedit d’una festa amb tota mena d’activitats infantils, berenar d’orxata i fartons inclòs, van participar, entre altres, l’alcalde Salvador Moragues i el president de la Junta de Districte de Beniopa, Emili Selfa. Ambdós van destacar la importància del paper de xiquetes i xiquets per a la nova biblioteca, així com que era fruit de la voluntat de dotar de serveis als barris allunyats del nucli urbà.

En un primer moment ocupà el primer pis del Centre Social ‘Mestre Michavila’, fins que en desembre de 1997 va ser traslladada a la seua ubicació actual, l’antic Ajuntament. Recentment, després d’una remodelació integral i amb motiu de la donació de l’arxiu personal i biblioteca del poeta Josep Piera, ha passat a denominar-se ‘Biblioteca Josep Piera Beniopa’.

Títol: Cartell anunciador dels actes de cloenda de la 5a Campanya de Cultura a l'Escola
Data: 26/05/1988
Disseny: Laura Sirvent i Pere
Signatura: AHG, CB 250

Accessible a: cercol.org


Totes les fotos del mes  
 


En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política