Ara fa... 30 anys de l'homenatge de la comarca a Josep Camarena

Poques persones han arribat a conéixer i estimar tant la comarca com Josep Camarena Mahiques i, a més, han sabut transmetre aquesta estima als seus deixebles generació rere generació. Nascut a Llocnou en 1921, va ser, a més d’un medievalista eminent, professor de l’Institut Laboral de Gandia durant trenta anys i va esdevindre un autèntic referent cultural, educatiu i cívic.

El 26 de novembre de 1993, ara fa 30 anys, el CEIC Alfons el Vell li va organitzar un rotund homenatge que va congregar a representants oficials d’ajuntaments, instituts i associacions de tota la Safor, així com nombrosos exalumnes i amics. En l’acte, Adelina Bataller, també professora de l’Ausiàs March, va llegir una semblança biogràfica i, tot seguit, va prendre la paraula l’alcaldessa de Gandia per anunciar que proposaria al Ple municipal el nomenament de fill adoptiu de Gandia.

A l’Arxiu Històric va fer donacions de documents originals molt rellevants per a la història de la comarca, a més de la del seu arxiu personal i col·lecció de llibres. Amb aquest motiu, la biblioteca de l’arxiu va passar a anomenar-se «Biblioteca Comarcal Josep Camarena». L’any 2009, cinc anys després de la seua mort, l’Arxiu Històric li va dedicar el llibre ‘Josep Camarena: l’arxiu d’un home i una època’, de Frederic Aparisi i Carlos Lecuona.


Títol: Josep Camarena, visiblement emocionat després que l'alcaldessa Pepa Frau anunciara la proposta per concedir-li el títol de fill adoptiu de Gandia.
Data: 26 de novembre de 1993.
Lloc: Saló de Corones del Palau Ducal.
Autor: Ximo Ferri.
Signatura: AHG, CA 2495/002.
Fons: Levante EMV


Totes les fotos del mes  

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política