Ara fa... 35 anys de Trobades d'Escoles en Valencià a la Safor

El 23 de novembre de 1983, les Corts Valencianes aprovaren la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià amb la qual es despenalitzava l’ús de la llengua pròpia després de vora 300 anys de proscripció.
La Llei obria a l’idioma les portes de l’Administració i dels mitjans de comunicació, però fou a l’ensenyament on va ser més important ja que va permetre a diverses generacions rebre una educació normal en valencià a l’escola.

Per impulsar-ne l’ús en aquest àmbit s’organitzaren les Trobades, un aplec festiu i reivindicatiu que se celebra des de 1986 i que tingué les primeres edicions a La Xara (la Marina Alta) i Benifaió (la Ribera Alta). A la Safor, la primera Trobada va ser el 3 de juny de 1989 al CP Alfadalí d’Oliva i va ser tot un èxit de participació. Va reunir prop de 5000 persones, els alumnes de les 16 escoles que llavors comptaven amb línia en valencià i nombrosos alcaldes de la comarca.
 
La fotografia que presentem, de l’any 1992, correspon a la IV edició que es va celebrar a l’aleshores CP Roís de Corella de Gandia. En ella, el parlamentari valencià Jesús Puig i el conseller Andreu López observen un dels nombrosos tallers infantils d’una jornada que va acabar amb l’actuació al Palau del cantautor alcoià Ovidi Montllor.


Títol: IV Trobada d'Escoles en Valencià Safor-Valldigna a Gandia.
Apareixen a la imatge: Antonio Arjona, Pepa Frau, Jesús Puig i el conseller d'Educació i Cultura Andreu López.
Lloc: CP Roís de Corella
Data: Juny de 1992
Signatura: AHG, CA 1308/01Totes les fotos del mes  

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política