LA FOTO DEL MES: L'obra musical d'Ignacio Moreno Ferrer ingressa a l'Arxiu Històric de Gandia

Ignacio Moreno Ferrer (Gandia, 1917-2003) ha estat un músic molt actiu i participatiu en la vida musical de Gandia. L’any 2008, la Federació de Falles de Gandia, l’Associació Cultural Iaraní i el CEIC Alfons el Vell li dedicaven un llibre-homenatge en el que es recopilaven un nombre considerable de partitures de les quals n’és l’autor.
Recentment, els seus fills Ignasi i Concepció van contactar amb l’Ajuntament de Gandia, a través del seu servei d’arxius i la regidoria de Cultura per tal de procedir a la donació del seu fons personal de partitures musicals. Finalment, ha estat la seua vídua, Concepció Martí Almiñana, qui ha realitzat la donació a la ciutat.

El fons es troba provisionalment contingut en sis caixes d’arxiu i conté un bon nombre de peces musicals compostes per Moreno, entre elles molts himnes de la Junta LocalFallera, de falles: i altres motius festius. Fiestas en Gandia: Suite Sinfónica; Ecos de Bayrén; obres diverses com Les hores de l’aire; Himno del Club Natación; La Safor: obra sinfónica; Dia de festa en Gandia; Simfonia gandiana; Ángela Moreno (pasodoble); Lo faller gandià; Les hores de l’aire; Música de dolçaina; Mila Moreno (pasodoble); Santa Faz (Beniopa); Ador (pasodoble); Primavera gandiana i moltes altres.
 
També hi ha, al fons, obres de José María Moreno, pare d’Ignasi, qui va ser mestre de capella a la Col·legiata de Gandia. Es tracta d’una cessió en ple domini, per la qual raó l’Ajuntament pren la responsabilitat conservar el fons així com posar-lo a la disposició dels investigadors i del públic en general per a la seua divulgació, cosa que s’esdevindrà quan estiguen enllestits els treballs de catalogació.

Imatge: Fons família Moreno-Martí
Cessió: Concepción Martí Almiñana
Foto del mes-Desembre 2013


Totes les fotos del mes 
 
 


En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política