LA FOTO DEL MES: 10 anys sense el Pare Batllori

Acte d'investidura del Pare Miquel Batllori, com a doctor 'Honoris Causa' per la Universitat Politècnica de València

Ara fa deu anys, el 9 de febrer de 2003, moria el pare jesuïta Miquel Batllori i Munné, als 93 anys. L'endemà, tenia lloc el soterrament, a Sant Cugat del Vallés.

Batllori nasqué l'1 d'octubre de 1909, a Barcelona, i era fill d'un català i d'una cubana. Es va graduar, el 1928, en Filosofia i Lletres i la seua vinculació a Gandia fou matinera, ja que va estar estatjat al noviciat jesuïta del Palau Ducal, entre 1928 i 1930. Després de la dissolució de la Companyia el 1932, es va traslladar a Itàlia i, el 1939, s'ordenava sacerdot.

Erudit mai pedant, sí elegant i savi, va ser un deixeble ben destacat de Jordi Rubió i Balaguer. Entre molts altres autors, fou un estudiós de Baltasar Gracián, qui passà al seu dia per les aules de la Universitat de Gandia. També el lliguen a la ciutat no poques anècdotes, com el fet d'haver apagat el seu darrer cigarret a les portes del Palau Ducal.
Premi Nacional d'Història l'any 1988 i Príncipe de Asturias el 1995, ha passat a la memòria dels saforencs com el màxim estudiós de la família Borja. Batllori va visitar amb freqüència la ciutat de Gandia, on va pronunciar nombroses conferències. L'Ajuntament de Gandia li va fer un homenatge l'any 1996 i la fotografia data de dos anys abans de la seua mort.

Per suposat, la seua extensíssima bibliografia es troba disponible a la Xarxa Municipal de Biblioteques i, especialment, a la Biblioteca Històrica de l'Arxiu Municipal.

Fitxa:
Acte d'investidura del Pare Miquel Batllori, com a doctor 'Honoris Causa' per la Universitat Politècnica de València
Foto: Juantxo Ribes
Data: 1 de maig de 2001
Lloc: Saló de Corones del Palau Ducal de Gandia
Procedència: Gabinet de Premsa de l'Ajuntament de Gandia.
Fons: Fototeca en formats convencionals (CA)
Signatura: CA-1994
Foto del mes-Febrer 2013


Totes les fotos del mes 






En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política