LA FOTO DEL MES: "30 Anys de la Biblioteca del Parc de l'Estació"

Fa, tot just, tres dècades, que una de les antigues estacions ferroviàries de Gandia va salvar la seua pell, tot transmutant-se en biblioteca infantil. Era l'antiga estació de la línia Alcoi-Port de Gandia, construïda el 1890 i que forma part del patrimoni històric local.
Significativament, els papers que se servaven a l’estació, després d’un itinerari venturós, es troben acollits a l’Arxiu Històric. L’altra estació, la del tren a Carcaixent i Dénia, va ser enderrocada per a obrir el carrer Marqués de Campo, on avui paren les marines del Grau. Sí que s’han pogut salvar, això sí, els plataners de les andanes, que avui formen part d’un jardinet on es conserva, també, una de les màquines del tren d’Alcoi.

Des de 1969 fins a 1975, amb la inauguració de l’actual estació subterrània, bona part dels terrenys ferroviaris restaven a l’espera d’una actuació urbanística que, finalment, es va produir el 1984 i va salvar alguns elements: arbres, depòsits d’aigua, el girador de les locomotores i la mateixa estació-biblioteca. 
La Biblioteca Infantil, la primera amb seu pròpia a la Comunitat Valenciana, va tenir una vida molt intensa. Milers de xiquets van fruir allí de les seues primeres lectures, o van escoltar contes, alhora que corrien i jugaven pel parc.
 
Enguany, la Biblioteca del Parc de l'Estació ha celebrat el seu 30 aniversari i ha programat un seguit d’activitats en les quals ha col·laborat la Junta de Districte de Corea: animació infantil, III Concurs de Redacció i Dibuix i una mostra sobre el tren Alcoi-Gandia. A més a més, han tingut lloc una conferència i la presentació d’un llibre al voltant del Tren Alcoi-Gandia.

Fitxa tècnica:
Títol: Construcció del Parc de l’Estació i de la seua Biblioteca

Autor: ZUBILLAGA, Francesc
Fons: Fototeca Digital Ah
Data: 1 de juny de 1984

Signatura: CA-0260_0005
Foto del mes-Març 2014
.



Totes les fotos del mes 








En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política