LA FOTO DEL MES: El príncep Juan Carlos visita el port de Gandia, ara fa 50 anys

Moltes persones encara recorden la visita que el rei d'Espanya va realitzar a Gandia el desembre de 1976, ara fa 35 anys, poc després del seu nomenament. Aleshores el rei, l'alcalde Miguel Pérez i el catedràtic Josep Camarena van fer sengles discursos protocol·laris i en resta testimoni gràfic.

Però potser no es recorda tant que 15 anys abans, ara en fa 50, l'aleshores príncep Juan Carlos, va realitzar una visita a la nostra ciutat.
La foto té molts punts de lectura i d'interés: el joveníssim príncep, la companyia de l'alcalde Juan Lorente Garcia, mestre de cerimònies, o la figura del bracer del port saludant amb cert esbalaïment o sorpresa un personatge que en aquells moments començava a viatjar per la geografia espanyola per tal de ser conegut i reconegut pels seus conciutadans.

Al darrere, en un port en plena ebullició, es poden observar, a més de les drassanes del port i un vaixell que enquadren l'escena, una munió de xiquets i persones que contemplen el pas de la comitiva reial i municipal.
Dimar va ser un fotògraf resident al Grau de Gandia que va treballar sobretot en les darreries dels 1950 i primers 1960.

Fitxa:
El príncep Juan Carlos saluda un portuari davant la presència de l'alcalde Juan Lorente.
Data: 1961, març, 13
Fotògraf: Dimar
Col·lecció: Juan Lorente
Signatura: AHCG, CA-2989_0017
Foto del mes-Desembre 2011


Totes les fotos del mes 



En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política