LA FOTO DEL MES: Construcció del Parc de l’Alqueria Nova

El parc de sant Pere o de l'Alqueria Nova va suposar una sorpresa, al seu dia, pel fet de trencar l'horitzontalitat plana que predomina a la ciutat.
El projecte per a la seua construcció data de 1984 i va passar a integrar-se en una de les sèries més importants de l'Arxiu Municipal: els 'Plans i Projectes' que configuren els traços més destacats del creixement urbà. Signava el projecte l'arquitecte Fernando Mut Oltra i l'empresa Construcciones Avilés s'encarregaria de la seua execució, tal com apareix a la foto.

En el mateix 1984, començaven els treballs topogràfics i, el 1985, es redactava el pla d'urbanització de la zona (aleshores, anomenada Unitat d'Actuació número 3). El 1987, s'efectuaven excavacions arqueològiques i les obres es prolongaren durant uns anys, fins acabar el 1990 i rematar-se amb el projecte d'enllumenat de 1991.

El seu disseny s'ha manifestat molt idoni i fa, alhora, de coixí i de connexió entre la Gandia del Nord-Oest, que concentrava el desenvolupament dels anys 1960 i 1970, i Beniopa, integrada en Gandia l'any 1965.

A la foto, a més del cartell anunciador, apareixen alguns elements característics del parc i el seu entorn: la muntanyeta (l'element vertical), el mur de tancament, els edificis densos que l'envolten, la proximitat de Beniopa i el perfil de les muntanyes properes de Marxuquera.

Fitxa tècnica
Títol: Construcció del Parc de l'Alqueria Nova (Parc de Sant Pere)
Observacions: S'hi pot veure el cartell anunciador de les obres i el mur exterior al carrer Gregori Mayans.
Data aproximada: 1987
Llocs: La Mola i el Molló de la Creu; Sant Pere, Parc de; Alqueria Nova, Parc de l'; Gregori Mayans, carrer
Fons: Fototeca Digital. Ajuntament de Gandia. Departament d'Urbanisme
Signatura: CA-1529_0002
Foto del Mes de Maig 2015



 Totes les fotos del mes  





En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política