El document del mes de setembre: Especial Fira i Festes de Gandia (1933)

A més de diversió i espectacles, la “Fira i Festes” ha vingut generant un conjunt de llibrets, reportatges i edicions especials, els quals constitueixen  un valuós testimoni de la fira a través del temps. 

L'Arxiu Històric de Gandia conserva en la seua Hemeroteca una col·lecció important de publicacions amb continguts d'aquesta mena. A més a més, darrerament s'ha estat reorganitzant i descrivint una secció especial (annexos de l'Hemeroteca) que conté les edicions comarcals de Levante-EMV i Las Provincias, dossiers de premsa i molts números especials que publicacions locals i extralocals han vingut dedicant a la Fira i Festes de Gandia: així ho van fer, per exemple, les revistes turístiques Valencia Atracción i Víspera als anys 1930 i 1940 o d'altres publicacions més recents, com ara Gandía, Ciudad, Levante-EMV, Noticias al Día, Las Provincias, Gente de la Safor i moltes altres.

Aquests 'especials' solien contenir articles erudits, reportatges, hagiografies sobre sant Francesc de Borja i cròniques que realçaven les realitzacions de la institució municipal al llarg de l'any. En conjunt, constitueixen una font molt rica per obtenir informació escrita i imatges del darrer segle de vida de la nostra ciutat. Com es pot veure a la portada que reproduïm, la vessant turística de la nostra fira era molt important, si més no, des de la dècada dels anys 1930. La foto de la portada és de l'animador cultural i arxiver José Vila García, autor també d'un article titulat 'Gandía, ciudad del turismo'.

Fitxa tècnica

Títol: Valencia Atracción. Número monográfico de Gandía

Data: octubre de  1933. Número 86.
Col·lecció: Hemeroteca
Foto de la portada: Vista de Gandia des del tossal del Cor de Jesús
Autor: José Vila García
Signatura: BB-103
Foto del mes de setembre de 2015


 Totes les fotos del mes  
 

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política