Document del mes Agost: Una alcoiana a la platja (1924)

Com és sabut, els alcoians han estat un dels primers colonitzadors de la platja de Gandia. Sobretot arran de la inauguració del ferrocarril que anava des d'Alcoi al port, l'any 1893.

Aquest mes d'agost tenim el privilegi de comptar amb un retrat realitzat pel fotògraf Antonio Matarredona Sanchis i cedit per l'Arxiu Municipal d'Alcoi. Al seu torn, la imatge havia estat aportada pel Centre Alcoià d'Estudis Històrics i Arqueològics.

Alcoi compta, des dels inicis de la fotografia, al segle XIX, amb una nòmina important de fotògrafs, entre els quals hi havia els Crozat o els Laporta, aquests darrers també establerts a Gandia.

Els Matarredona constituïen tota una saga d'experts de la imatge. Julio i F. Matarredona van estar actius en les primeres dècades del segle XX. Antonio Matarredona Sanchis, cosí de Julio, signava així, amb el segon cognom, per tal de distingir-se dels seus familiars i tenia el seu estudi instal•lat al carrer Polavieja d'Alcoi.

Es poden consultar més fotografies de la fototeca de l'Arxiu Municipal d'Alcoi en http://apl.alcoi.org/warxiu/fototeca/buscador.asp

Data: 1924
Títol: Retrat de Carmen Llopis Pérez a la platja (esposa de l'autor)
Autor: MATARREDONA SANCHIS, Antonio
Suport: paper
Fons: Arxiu Municipal d'Alcoi
Cedent: Pablo Lucas. Centre Alcoià d'Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA)
Signatura: Arxiu Municipal d'Alcoi, fototeca, O3317


 Totes les fotos del mes  

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política