Fase 0 en l'obertura dels arxius

El passat dia 3 es va produir l'Ordre SND/388/2020, de 3 de maig, del Ministeri de Sanitat, per la qual s'estableixen les condicions per a l'obertura al públic de determinats comerços i serveis així com dels arxius públics (BOE 3-5-2020). Igualment, en conseqüència, la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana ha desenvolupat un protocol d'actuació per a la desescalada dels serveis d'arxius.

Durant aquesta fase, els arxius prestem serveis preferentment per via telemàtica, mitjançant peticions que es faran principalment per correu electrònic (Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ) o bé al telèfon 659464863. Per atendre aquestes consultes o sol·licituds es proporcionarà la informació oportuna o es lliuraran les corresponents còpies digitals fins a un màxim de 25 unitats. Les sol·licituds s'atendran per ordre de recepció.

No obstant això, els/les ciutadans/anes podran sol·licitar la consulta presencial a través de cita prèvia de fins a deu documents o unitats d'instal·lació física. En cap cas es podrà tractar de materials especials (fotos, vídeos...)

Seran ateses de manera prioritària les peticions d'informació i les còpies de documents que hagen d'aportar-se en procediments administratius i judicials i totes aquelles que, pel seu caràcter urgent, no admeten demora en la prestació. Queden garantits els serveis que presten els arxius a les administracions públiques mitjançant el préstec administratiu de documents i expedients.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política