LA FOTO DEL MES: El claustre de l’Abat de la Valldigna abans de tornar al seu lloc.

Una de les peces arquitectòniques més belles i interessants de l’antic monestir de santa Maria de la Valldigna és el claustre del palau que va iniciar l'abat Arnau d'Aranyó, en la segona meitat del segle XIV, en un estil gòtic auster. Ben ressenyable és el sobreclaustre d'arquets sustentats per esveltes columnetes, el qual va ser venut a principi del segle XX i es va traslladar a la Casa dels Merlets o Palacio del Canto del Pico, a Torrelodones.
El desembre de 2003, la Fundació Jaume II el Just de la Generalitat Valenciana va recomprar el claustre, el qual va ser traslladat, l’any 2007, des de la finca el Canto del Pico. Recentment, ha estat restaurat i recol·locat al seu lloc original.
 
La foto forma part d’un reportatge donat a l’Arxiu Històric, l’any 2001, per Lluís Romero Quiles, del qual és autor Joan Fernández Roger, productor audiovisual gandià, que ha treballat a Canal5-Telesafor, Canal 9, en Presidència del Govern, a Madrid, i també va ser un dels impulsors de l’audiovisual sobre la història de Gandia Imatges per al record, editat el 1996.

Sobre el monestir, hi ha nombroses monografies i fotografies a la Biblioteca Històrica de l’Arxiu, on abunden obres de Josep Toledo Girau, Ferran Garcia Oliver, Adela Mora, Carlos Sarthou, Alfred Serrano Donet i altres autors, que han tractat el monestir i la Valldigna.




Fitxa tècnica
Títol: Vista de conjunt del sobreclaustre del Palau de l'Abat del Monestir de Santa Maria de la Valldigna, en un xalet del Canto del Pico a Torrelodones (Madrid)
Autor:
FERNÁNDEZ ROGER, Juan
Data: 01/03/1998

Lloc: Torrelodones
Signatura: CA-1508_0002
Foto del mes de Març 2015



 Totes les fotos del mes  





En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política